Voor 14:00 uur besteld vandaag verzonden
Klanten geven ons een 9
Gratis verzonden vanaf € 650 (NL)

Leginstructies tapijttegels

Goed gereedschap is het halve werk en daarom hebben we het volgende nodig.

  • Scherp mes
  • Meetlint
  • Dubbelzijdig tape (om de randen vast te plakken)
  • Antislip (voor grotere oppervlaktes

Gebruikt u geen antislip? Ga dan verder met stap 2

Accessoires Leginstructie
vloer vegen
stap 1: Zorg voor een vet en stofvrije vloer

Veeg de vloer schoon en zorg dat de vloer vetvrij is. Breng daarna met een schuimroller de antislip aan op de vloer. Laat de vloer kort drogen zodat de antislip kan uitharden. 

Leginstructie stap 1 a
Stap 2: Plaats de eerste tegel in het midden van de ruimte.

Bepaal het middelpunt van de ruimte door deze goed uit te meten. U plaats de eerste tapijttegel op het middelpunt. Het is handig om deze tegel vast te plakken met dubbelzijdig tape zodat de tegel niet verschuift. 

Leginstructie stap 2 a
Stap 3: Leg de volgende tegels aan.

Nu de eerste tapijttegel gelegd is, kunt u de volgende tegels aanleggen. Doe dit kruisgewijs zodat u de tegels mooi kunt laten aansluiten. Let hier goed op de productierichting. Deze is aangegeven door pijlen op de onderzijde van de tapijttegels. 

Leginstructie stap 3a
Stap 4: Leg de vloer vol met hele tapijttegels

U kunt nu de vloer helemaal vol leggen totdat u de tegels moet aansnijden. 

Leginstructie stap 4
Stap 5: Snijd de laatste tegels pas.

Als alle hele tegels gelegd zijn, moet u de laatste tegels aansnijden. Hier zijn een aantal handigheidjes voor. Let altijd wel goed op de lijn waarin u de tapijttegels gelegd hebt. U kunt het op een aantal manieren aanpakken. Wij kiezen er meestal voor om met een meetlint de tegel uit te meten en deze met een lineal af te snijden. U kunt er ook voor kiezen om een tapijttegel volgens het plaatje te leggen. U legt een tegel op de laatste tegel en een tegel daarbovenop tegen de muur aan. Nu kunt u de tapijttegel snijden en heeft u precies de strook die tussen de muur en de laatste tegel past. 

Leginstructie stap 5 (2)
Stap 6: Plak de gesneden tegel vast

Pak de pasgemaakte tapijttegel en plak deze vast met een dubbelzijdig tape. Mocht u de tegel niet helemaal strak gesneden hebben, dan heeft de tapijttegel ruimte om te gaan schuiven. Heeft u antislip gebruikt, dan is dit niet nodig. Het bevestigen van de tapijttegels zorgt er ook voor dat ze met stofzuigen goed blijven liggen. 

Uw vloer is klaar

Nu alle tapijttegels liggen heeft u de vloer strak in de ruimte liggen. Stofzuig uw vloer en de ruimte is klaar om in te richten.