Voor 14:00 uur besteld vandaag verzonden
Klanten geven ons een 9
Gratis verzonden vanaf € 750 (NL)

Ondervloer voor tapijttegels

Groene ondervloerplaat 7mm

Een veel gestelde vraag die wij vaak krijgen is ‘welke ondervloer is geschikt voor onder tapijttegels?’. De beste ondervloer voor tapijttegels zijn de groene plaatjes die vaak gebruikt wordt onder alle type vloeren. Of het nu Groene plaat, Isoboard, softboard, Isoline of parkfelt wordt genoemd, het zijn verschillende benamingen voor dezelfde soort ondervloer. De groene platen zijn door de stugheid goed te combineren met tapijttegels.

Ondervloerplaat 7mm

Eigenschappen ondervloer

De ondervloerplaten zijn gemaakt van houtvezels die onder hoge druk samengeperst worden. Er wordt hout gebruikt die onder het FSC keurmerk vallen waardoor het een 100% milieuvriendelijk product is.

 

Kwaliteit: Greenpack
Materiaal: Zachtboard (100% milieu vriendelijk)
Materiaaldikte: 7mm
Afmetingen: 79x59 cm
Pakinhoud: 15 platen (7m²)
Warmte doorlaat weerstand: 0,1 m2 K/W
Contactgeluidisolatie: 19dB ΔLw
Drukstabiliteit 15t/m2
Egalisatie puntvormige oneffenheden tot: 2.9 mm
Keurmerk: FSX mix 100%

De groene ondervloerplaat van 7 mm dik zorgt voor een mooie egale vloer die ook nog eens geluiddempend is. Doordat de ondervloer niet veert, zorgt het ervoor dat de tapijttegels goed blijven liggen, wat de duurzaamheid  van de tapijttegels ten goede komt. 

De groene ondervloer platen verminderen het contactgeluid naar ondergelegen ruimten met minimaal 19dB. Daarnaast zorgt de ondervloer voor een egaliserend vermogen van ongeveer 3 mm. De warmtedoorlaatweerstand is hoog met een waarde 0.10 waardoor de ondervloer een hoog warmte isolerende ondervloer is. Door deze hoge warmteweerstand, is het niet verstandig deze ondervloer te combineren met een vloerverwarming.

Tapijttegels leggen op ondervloer

De groene platen zijn niet vochtwerend en nemen vocht op. Is je vloer nat of vocht doorlaat, dan is het verstandig om een vochtscherm onder de ondervloer te leggen. Daarover kunt u de groene platen plaatsen. Het is verstandig om de ondervloer halfsteensverband. Dit doet u door het snijstuk van de eerste baan te gebruiken als eerste plaat in de tweede baan. Zo legt u de vloer vol en kunt u de tapijttegels op de ondervloer plaatsen. (zie leginstructie tapijttegels)